În zilele călduroase, potolește-ți setea și savurează gustul inconfundabil al limonadei, preparată după o rețetă clasică.
Taie în jumătate zece lămâi și stoarce sucul din ele. La o carafă de aproximativ 2 litri îți trebuie cam 500 ml de zeamă de lămâie. Dacă vrei, pune și pulpă, nu înainte de a îndepărta sâmburii. Vrei ca limonada să fie transparentă? Folosește p strecurătoare, ca să separi pulpa de suc.
Peste zeama de lămâie pune în carafă 6 pahare cu apă rece, adică în jur de 1,4 litri. Poți opta pentru apă minerală, dacă preferi. Adaugă aproximativ 200 de grame de zahăr brun. Dacă vrei un gust mai puțin dulce, poți reduce cantitatea de zahăr cu până la jumătate.
Amestecă ingredientele cu o lingură de lemn sau cu o spatulă de silicon, până se dizolvă zahărul. Gustă și, dacă limonada este prea dulce, mai poți adăuga puțin suc de lămâie. La final, dă limonada la rece și las-o să stea cel puțin 3 ore. Când o servești, pune câteva cuburi de gheață în carafă. Poți decora paharele cu felii de lămâie și frunze de mentă.
Citește și: