Fructul de mango este cultivat mult în zona tropicală şi se numără printre cele mai consumate fructe exotice. Este un fruct delicios, bogat în nutrienţi şi cel mai important este că nu îngraşă.
Mango, deşi este unul dintre fructele exotice relativ populare pe piaţa de la noi, este totuşi destul de puţin consumat şi apreciat pentru proprietăţile sale. Culoarea variază în funcţie de tipul de mango, astfel că poate fi găsit sub diverse forme sau culori: galben, roşu, verde sau portocaliu. Considerat un super-fruct datorită conţinutului mare de Vitamine precum: Vitamina A, vitamina C, vitamina D, vitamina B6, vitamina K, şi multe minerale precum calciu, potasiu, magneziu, seleniu, fosfor, zinc şi fier, aminoacizi şi numeroşi antioxidanţi, poate fi un tratament sănătos pentru numeroase afecţiuni.
Un consum regulat de mango îţi oferă energia de care ai nevoie pe parcursul unei zile întregi. Previne apariţia cancerului de sân şi a celui de colon, scade colesterolul, protejează sistemul cardio-vascular, fiind un bun detoxifiant ajută la menţinerea tinereţii pielii, protejează organismul de viruşi şi întăreşte sistemul imunitar, are un puternic efect asupra stresului. Îmbunătăţeşte memoria şi puterea de concentrare prin conţinutul de acid glutamic , iar Vitamina E aduce beneficii vieţii sexuale, reglând hormonii sexuali. Datorită cantităţii de apă şi a conţinutului bogat în fibre ajută la prevenirea constipaţiei şi în tratarea problemelor digestive. Menţine sănătatea ficatului şi stimulează activitatea bilei.
De asemenea ajută în tratarea răcelilor, astfel că siropurile de mango sunt antitusive, expectorante şi ajută la combaterea tusei uscate. O dietă în care este inclus fructul de mango ajută la prevenirea oboselii nervoase, insomniei şi senzaţiei de oboseală. Dacă v-am convins de beneficiile acestui super-fruct, nu ezitaţi să-l cumpăraţi data viitoare când îl găsiţi în magazine. Îl puteţi consuma ca atare sau în salate, sucuri, sosuri pentru fripturi( sub formă de piure), în creme obţinute din amestec cu iaurt, lămâie, miere şi ghimbir. Există o gamă variată de a prepara acest fruct şi ar fi păcat să nu încercaţi măcar una dintre ele mai ales că pe timpul iernii este un bun furnizor de vitamine.