
Oricine, oricând şi oricum poate găti atunci cand o face cu puţină pasiune şi multă iubire. Fetiţa mea, îmi spune că atunci când intră în bucătărie, aceasta se transformă într-un tărâm magic unde ingredientele devin culorile de pe paleta pictorului, iar rezultatul este un “tablou” frumos şi delicios.
Fiecare dintre noi are amintiri cu mirosurile îmbietoare din copilărie, când bunica sau mama ne pregăteau ceva de mâncare. Lupta cu timpul care se scurge foarte repede, nu ne poate împiedica să pregătim câte ceva pentru cei dragi. Luaţi-vă ca aliaţi copii şi veţi descoperi în ei un ajutor de nădejde şi o reală bucurie că pot participa o activiatate alături de voi. Nu căutaţi perfecţiunea. În bucătărie creativitatea şi dorinţa de a-i surprinde pe cei dragi cu ceva gustos este tot ce contează.
Astăzi vă prezentăm o salată delicioasă şi sănătoasă, cu un conţinut bogat de vitamine.
Salată de pui cu ananas
Iată de ce aveţi nevoie:
– piept de pui dezosat şi fără piele (400 g)
– 2 linguri ulei de măsline
– sare, piper alb măcinat
– măsline negre feliate 100 g
– porumb din conservă 300 g
-fasole roşie din conservă 400 g
-1 ananas de mărime medie
– 1 ceapă roşie
– 1 roşie
– 4 căţei de usturoi
– 1 legătură de busuioc
– 2 linguri suc de lamâie (folosiţi o lămâie pentru a obţine sucul)
– 2 linguri muştar Dijon
– ½ cub pentru supă de pui dizolvat în 80 ml apă
– frunze de salată

Preparare salată de pui cu ananas
1. Într-o tavă se pune uleiul şi pieptul de pui pe care îl condimentăm cu sare şi piper. Acoperim tava cu folie de aluminiu şi băgăm la cuptorul încins la 190 de grade, timp de 45 de minute. Scoatem folia şi mai lăsăm 5 minute ca să se rumenească puţin.
2. Ananasul se taie felii, se curăţă de coajă şi i se scoate cotorul. Feliile de ananas se taie în cuburi. Fasolea şi porumbul se pun într-o strecurătoare, se spală cu apă rece şi se lasă să se scurgă bine. Ceapa se curăţă şi se taie rondele subţiri ( julien). Roşia spălată, se taie cubuleţe şi i se scoate cotorul. Usturoiul se pisează, iar busuiocul spălat şi zvântat, se toacă mărunt.
3. Peste ananas, porumb, fasole, măsline, ceapă şi roşie, se adaugă puiul tăiat în fâşii.
4. Sosul. Cubul de supă dizolvat se amestecă bine cu sucul de lămâie, muştarul şi usturoiul pisat. Sosul obţinut se toarnă peste salată şi deasupra se presară busuiocul, apoi se amestecă.
5. Se serveşte pe farfurii tapetate cu frunze de salată zvântate.
Sorana Bogdan
Citește și: