
Strugurii sunt unele dintre cele mai bune şi apreciate fructe. Sezonul lor începe în august şi durează până la finele lui octombrie, sau chiar mai mult dacă toamna e lungă.
Curăță rinichii și intestinele
De la tratarea depresiilor, la ajutor în curele de slăbire, dar şi întărirea pereţilor vaselor sangvine, strugurii roşii nu trebuie să lipsească din dieta de toamnă a oamenilor. Boabele de struguri roşii sunt pline de apă pură, care se apropie ca şi conţinut cu cele mai bune ape minerale din lume. Strugurii roşii întăresc muşchiul cardiac, curăţă intestinele şi rinichii şi favorizează metabolismul. De asemenea, strugurii roşii sunt o armă excelentă împotriva unor boli grave, precum TBC, astm bronşic sau boli cardiovasculare.
Bogaţi în fibre şi minerale, strugurii roşii sunt un puternic laxativ, de aceea se recomandă persoanelor cu probleme de constipaţie sau persoanelor supraponderale. 100 de grame de struguri conţine 72 de calorii, ceea ce îi pune în categoria fructelor care dau energie. De aceea sunt de nelipsit din alimentaţia copiilor şi sportivilor.
Previn îmbătrânirea celulelor pielii
Strugurii roşii sunt foarte sănătoşi, mai ales dacă sunt consumaţi cu tot cu coajă şi sâmburi. Coaja conţine cele mai multe dintre substanţele nutritive, iar sâmburii au proprietatea de a reduce colesterolul.
Strugurii roşii, precum şi vinul roşu sunt foarte importante pentru îndepărtarea îmbătrânirii şi a pielii zbârcite. Vitamina PP prezentă în sâmburii de struguri este folosită în numeroase produse cosmetice, dar consumaţi proaspeţi, strugurii roşii au puternice efecte de menţinere a frumuseţii şi sunt excelenţi în curele de dezintoxicare. Femeile de toate vârstele nu ar trebui să sară peste cura de struguri roşii de toamnă, astfel îşi vor menţine pielea cât mai tânără şi frumoasă.
Sucul de struguri roşii băut pe stomacul gol dimineaţa este cel mai bun tratament pentru prevenirea şi tratarea aritmiei, aterosclerozei, dispneei, edemului cardiac şi infarctului miocardic, deoarece curăţă vasele sangvine de depunerile de colesterol. Curele de struguri trebuie să dureze minimum o lună pentru a avea efectul dorit. Se mănâncă 2 kg de struguri roşii pe zi, împărţite în 5 porţii pe durata întregii zile.
Acționează împotriva oboselii și a stărilor de stres
Împotriva depresiei şi stărilor de epuizare psihică sau fizică se tratează punând la infuzat 7 frunze de viţă de vie roşie, în 500 ml de apă fiartă timp de 30 de minute. Se bea dimineaţa şi după-amiaza. Ochii obosiţi se spală cu tampoane îmbibate în aceeaşi apă.
Persoanele care vor să ţină cură de struguri roşii pentru slăbit, au toate şansele să slăbească uşor, deoarece nu se vor resimţi stările de depresie şi stres din cauza înfometării. Să mănânce pe durata unei zile 2 kg de struguri roşii, cu tot cu coajă şi sâmburi, timp de 1-2 luni, în funcţie de cât îşi doresc să dea jos.
Copiii anemici şi persoanele care suferă de anemie să facă cură de o lună cu struguri roşii. Dimineaţa se mănâncă pe stomacul gol un strugure mediu roşu, înainte cu 2 ore de prânz se mai mănâncă unul, iar după 3 ore de la masă un alt strugure mediu.
Citește și: