
Pentru mulți, meditația este asociată cu ceva mistic. În realitate, aceasta este o tehnică simplă psihologică cu rezultate remarcabile dacă vrei să înveți să te relaxezi sau să scapi de gândurile negative.
Cum începe procesul de meditație pentru începători la domiciliu?
Alege un timp potrivit pentru acest exercițiu. Acordă 20 de minute dimineața și alte 20 seara pentru acest exercițiu. Practicarea meditației dimineața te va ajuta să te relaxezi, să îți aduni gândurile, să te concentrezi asupra acțiunilor pe care le ai de făcut peste zi. Seara, îți vei alunga gândurile și emoțiile negative acumulate pe parcursul zilei și vei reuși să ai un somn liniștit.
Este comandat să meditați în fiecare zi, astfel încât această activitate să devină o obișnuință. Ar putea fi dificil în fază inițială, dar meditația, ca orice alt exercițiu, necesită practică. Ea poate fi comparată cu plimbarea de dimineață, ceea ce nu este, de asemenea, ușor la început. Însă, dacă sportul este pentru corp, atunci meditația este un exercițiu pentru minte.

Foto: pexels.com
Alege un loc pentru meditație
Cel mai potrivit loc pentru meditație este acela unde nu vei fi deranjat – un spațiu liniștit și sigur. Un colț confortabil din casă este potrivit pentru meditație. Cu toate aceste, când vei căpăta practica meditației, o să reușești să realizezi exercițiile și în spații publice.
Important! Nu alege patul, drept loc de meditație. Creierul nostru este obișnuit să considere acet loc pentru somn și riști ca în procesul de meditație vei uita și vei adormi. Nu permite să ți se întâmple asta.
Poziția corectă
Nu este necesar să încerci să stai în poziția ”lotus”, potrivit diverselor stereotirpuri. Poziția pentru meditație poate fi oricare, atâta timp cât vă simțiți confortabil șivă puteți relaxa.
Spatele trebuie să fie drept – doar așa vă veți asigura o respirație corespunzătoare. Dacă la început vă este dificil să țineți spatele drept, puteți să vă sprijiniți de un scaun sau perete. De-a lungul timpului, mușchii vor deveni mai puternici și veți reuși să îl țineți drept fără prea mult efort. Poți întinde picioarele pe podea, iar cu mâinile să acoperiți genunchii. Corpul tău trebui să încerce să se relaxeze. Asigură-te că nu ești supărat, iar îmbrăcămintea îți este confortabilă.

Foto: pixabay.com
Începutul
Cum începem procesul de meditație? Închide ochii și relaxează-te, controlează-ți respirația, astfel încât să nu te gândești la altceva. Există o tehnică de concentrare a respirației. Repiră adânc și cu atenție, astfel încât să nu te gândești la nimic altceva decât la respirație. Ascultă-ți simțurile, contrează-te asupra lor și respirați. În timp ce vei urmări aceste procese nu îți vei îndrepta atenția către alte gânduri. Drept rezultat, te vei relaxa și îți vei aduce în ordine conștiința – acesta este esența exercițiului. Îți poți repeta câteva fraze – acesta este un alt mod de a-âi contentra atenția.
Nu trebuie să utilizezi mantrele indiene, poți alege ceea ce îți place. De exemplu, gândește-te la o frază care îți face ziua mai bună și meditează în jurul ei.
Tehnicile de vizualizare – o practică de meditație. Trebuie să ai în față imagini abstracte, diferite, care te vor liniști. De exemplu, un litoral sau o flacără. Concentrându-te pe imagine nu vei reuși să îți vină alte gânduri în minte. Așa te vei relaxa și îți vei dezvolta imaginația.
Sfat: poți utiliza tehnicile separat, alge unul pentru dimineață și altul pentru seară și combină-le. De exemplu, mai întâi te vei concentra asupra respirației, apoi treci la exercițiul cu imagini.

Foto: starkov.su
Câteva sfaturi generale pentru începători
Exercițiile de inițiere nu sunt clare pentru începători. Mai ales în ceea ce privește esența procesului și rezultatele viitoare. Aceste sfaturi te vor ajuta să înțelegi ce se întâmplă.
Cel mai important lucru: nu aștepta rezultate imediate. Nu poți începe astăzi exercițiile de meditație și să te aștepți ca mâine să simți efectul – acest lucru nu se va întâmpla. Meditația este același antrenament, asemănător cu sportul, doar că tu antrenezi mintea, nu corpul. Fii răbdător și practică în fiecare zi tehnicile de meditație, fără a renunța.
Analizează mult – compară-ți sentimentele înainte și după meditație. Vezi cum se schimbă starea ta după câteva ziel de antrenament. Acest lucru te va ajuta să te înțelegi. Încearcă să nu adormi în timpul sesiunii și să nu mediteți înainte de culcare, ci cu câteva ore înainte de somn.
Nu trebuie să mănânci mult înainte de meditație sau după. În timpul exercițiului, metabolismul scade, deci dacă mâncați după, atunci mâncare se va digera mai greu și va duce la creșterea în greutate. Iar dacă mâncați înainte de exercițiu, atunci procesul de digerare a alimentelor vă va împiedica să vă concentrați asupra procesului. În acest caz, dacă aveți un sentiment de foame, atunci este bine să mâncați ceva ușor, pentru a înnăbuși foamea. Dacă nu reușești să te concentrezi mul timp, atunci încearcă să folosești intervale scurte de timp.
Ritmul vieții moderne este unul rapid și duce adesea la stres, oamenii devin nervoși și nu se pot liniști. Meditația pentru începători la domiciliu te va ajuta să trăiești în armonie cu mintea și să vă mențineți bunăstarea și starea de spirit pozitivă, grație exercițiilor meditative.
Citește și: