
Laptele de migdale sau de caju este un „must have“ în orice dietă vegană. Dacă nu știați, acesta se poate prepara și acasă, și iese chiar mai bun decât cel din comerț.
Eu prefer să-l fac singură, pentru că acele tipuri de lapte din comerț conțin și o cantitate mare de aditivi. Multe tipuri de nuci pot fi transformate într-un lapte cremos și aromat în numai câțiva pași. Laptele de migdale, de exemplu, este o alegere excelentă pentru gătit, copt sau pur și simplu pentru adăugat în cafea.
Eu am pregătit această rețetă de lapte de migdale pe care ți-o recomand și ție. Încearc-o și tu spune-mi cum ți se pare.
Ingrediente pentru lapte de migdale
1 cană migdale crude, nesărate
4 căni apă
Mod de preparare pentru lapte de migdale
Pune migdalele într-un vas și acoperă-le cu apă. Lasă la înmuiat peste noapte sau cel puțin 8 ore, pe masă în bucătărie sau la frigider.
Când vrei să prepari laptele de migdale, scurge apa.
Pune migdalele într-un blender cu 4 căni de apă și lasă pe viteză mică.
Strecoară laptele printr-un tifon.
Păstrează la frigider într-un recipient de sticlă. Va rezista cel mult 5 zile.
Dacă vrei să-i dai aromă, încearcă esență de vanilie, scorțișoară sau, de ce nu, lavandă, pentru un plus de personalitate.
Zaina
Citește și: