„Fără lapte? Fără ouă?“ Așa m-au întrebat prietenii atunci când le-am pregătit această rețetă. Le-a plăcut de s-au lins pe degete și au mai și cerut o porție. Așa că dacă am avut așa un succes cu ei, poate vă conving și pe voi să preparați această rețetă, chiar dacă nu sunteți vegani.
Ingrediente pentru prăjitură de portocale vegană
1 portocală curățată
1 1/2 cană făină
1 cană zahăr
1/2 cană ulei
1 1/2 linguriță praf de copt
1/4 linguriță sare
Mod de preparare pentru prăjitură de portocale vegană
Încinge cuptorul. Unge o tavă de copt cu puțin ulei.
Pune portocala într-un blender și mixează până obții un lichid, cam o cană de suc de portocale.
Amestecă sucul de portocale cu făina, zahărul, uleiul, praful de copt și sarea într-un vas. Toarnă blatul în tava unsă.
Lasă în cuptorul încins până trece testul scobitorii, cam după 30 de minute.
Citește și: