”Un măr pe zi şi doctorul nu va mai veni” sau “Un măr pe zi ţine doctorul departe”, este cât se poate de adevărat. Specialiştii englezi spun că merele pot reduce semnificativ nivelul colesterolului în organism. Mai exact, femeile care au mâncat zilnic 75 g de mere uscate, echivalentul a patru mere crude, timp de jumătate de an, au avut diminuată cu aproape 45% problema colesterolului „rău” în organism, care este principala cauză a afecţiunilor cardiovasculare.
Secretul longevităţii. Pe lângă o alimentaţie sănătoasă, iată că mai avem o şansă la nişte ani în plus într-un mod simplu dar şi plăcut. Un studiu efectuat de cercetătorii britanici pe un eşantion de douăzeci de persoane relevă faptul că femeile care îşi sărută iubiţii dimineaţa trăiesc mai mult cu cinci ani faţă de cele care nu o fac. De asemenea şi kilogramele în plus pot fi încă un secret al longevităţii. Conform unui studiu publicat în Jurnalul Asociaţiei medicale americane, persoanele care au câteva kilograme în plus peste greutatea normală (5-10kg), trăiesc mai mult decât cele care au o greutate normală sau sunt slabe. Explicaţia constă în faptul că aceste kilograme în plus furnizează rezerve de energie suplimentară pentru a lupta împotriva posibilelor maladii. De menţionat că este vorba de persoanele care au şi o alimentaţie sănătoasă.
Bărbaţii se îndrăgostesc repede. Asta spune un studiu bazat pe monitorizarea activităţii cerebrale a 20 de bărbaţi. Odată ce au văzut o femeie frumoasă, bărbaţilor nu le trebuie mult timp să se hotărască, mai exact, ei au nevoie de o milisecundă pentru a se îndrăgosti. Frumuseţea pentru ei fiind un semn al fertilităţii şi de aici nevoia de a perpetua specia.
Sexul ne întinereşte. Nimic nu luptă mai bine împotriva bătrâneţii decât sexul. Asta susţine medicul francez Frederic Saldmann, în cartea sa, „La vie et le temps”(Viaţa şi timpul). În plus, studiile pe care se bazează celebrul specialist arată că sexul reduce riscul de cancer la sân sau de prostată, ţine la distanţă stresul, anxietatea şi depresiile. De specificat este faptul că doar sexul practicat cu regularitate aduce astfel de beneficii. De altfel, numeroase studii de specialitate au arătat că persoanele care au o activitate sexuală regulată au o speranţă de viaţă cu cel puţin 10 ani mai mare faţă de cele care nu includ acest obicei în programul lor săptămânal.
Plimbările şi exerciţiile fizice îmbunătăţesc sexul. Concluzia la care au ajuns urologii de la Centrul Medical Universitar Duke, din Statele Unite ale Americi, este că plimbările prin parc de câte 30 de minute, de cel puţin patru ori pe săptămână, au rolul de a îmbunătăţi performanţele sexuale ale bărbaţilor. În urma acestui studiu la care au participat mai mulţi bărbaţi, s-a constatat că lipsa exerciţiilor fizice creşte riscul de apariţie a disfuncţiilor erectile.
Citește și: