În timpul izolării, viețile noastre au fost limitate. Eram obligați să stăm în case, și în absența muncii sau a locului de muncă, a socializării și a orelor de sport am devenit mai conștienți de modul în care arată corpul nostru. În acest mod, nesiguranțele noastre au devenit alarmant de reale și zgomotoase.
Am înțeles deplin acum ce înseamnă lupta de a te împăca și a te simți bine în pielea ta. Un lucru bun despre izolare a fost că am avut șansa de a reconstrui și redefini înțelesul odihnei pentru mințile și trupurile noastre. A fost perioada în care am putut să înlocuim vechile mentalități cu unele noi.
Imaginea trupului este un termen interesant pentru că se referă la o idee sau o percepție a noastră înșine. Când este negativă, imaginea trupului nu reflectă întotdeauna realitatea a ceea ce suntem. Percepția despre noi înșine nu ne cuprinde povestea, forța sau bucuriile.
Dar totuși , ar putea. Când învățăm să ne îngrijim de noi, indiferent de modul în care ne prezentăm, mintea și corpul încep să spună povești desprea ceea ce ne face să fim așa cum suntem. Iată câteva moduri în care am învățat să mă accept așa cum sunt și să mă simt bine în pielea mea, în timpul perioadei de izolare. Ai putea să faci și tu asta:
Scrie adevărul undeva
Pentru început, scrie lucrurile negative pe care le crezi despre corpul tău și despre mâncare. Depistează cu exactitate de unde provine anxietatea. Înlocuiește lucrurile negative cu adevărul a ceea ce ești și ceea ce contează pentru tine.
Dacă te lupți să faci asta în felul tău, sună-ți prietena cea mai bună, întreab-o pe sora ta, soțul/soția sau pe cineva cu care să vorbești deschis. Citește aceste adevăruri zilnic, chiar de mai multe ori pe zi dacă este necesar. Spune-le cu voce tare și privind în oglindă. Nu te lăsa descurajat de zilele dificile. Acele cuvinte se vor întipări și întări în mintea și inima ta.
Începe ziua calm
Deși este un clișeu, modul în care îți începi ziua contează. Diminețile erau cele mai anxioase perioade din zi. Am început să citesc dimineața, să fac cafeaua, să scriu, să mai uite pe diferite canale de Youtube pe care le urmăream, să ascult un podcast sau să fac puțin sport.
Scopul este să-i ofer minții spațiu să respire și să permit gândurilor anxioase să se potolească astfel încât să intru în zi fără povara nesiguranței. Acest spațiu mă ajută să fac mișcare și să mănânc într-un mod mai ușor, mai cu picioarele pe pământ. Am o idee mai bună despre ceea ce spune corpul meu, nu numai mintea mea. Nu uita, ești mai mult decât crezi și simți despre tine.
Găsește un echilibru
Învață să ai un echilibru între odihnă și mișcare. Descoperă noi metode de a te iubi în afara activității. Pentru aceia dintre voi care sunteți plini de energie și mereu în mișcare, acordați-vă o perioadă de odihnă. Dacă simțiți că nu ați aplicat diverse activități sănătoase, poate că este o perioadă bună să învățați ce înseamnă asta pentru corpul vostru. Fă o baie lungă, reorganizează-ți garderoba, plimbă-te și fă fotografii în parc, îmbracă-te în culori vii și învață ceva nou.
Indiferent ce faci, acordă-ți timp. Meriți tot procesul.
Un text de Sonia Teodorescu
Voi incerca sa tin cont de sfaturile tale, multumesc!