Recunosc cinstit că aceasta este părjitura mea preferată. Nu i-am descoperit gustul de mult timp. O prietenă mi-a oferit odată la cafea o felie dintr-o prăjitură cu morcovi și de atunci m-am îndrăgostit iremediabil de aroma și gustul ei.
I-am cerut rețeta și de atunci, când am prieteni sau este vreo zi de naștere printre cei dragi, eu pregătesc această rețetă. Dacă nu știi cât de bună e, acum este momentul să afli.
Pentru 15 porții de prăjitură cu morcovi ai nevoie de
3 ouă
3/4 cană lapte bătut
3/4 cană ulei
1 1/2 cană zahăr alb
2 lingurițe esență de vanilie
2 lingurițe praf de scorțișoară
1/4 linguriță sare
2 căni făină
2 lingurițe praf de copt
2 căni morcov răzuit
1 cană fulgi de cocos
1 cană nuci zdrobite
1 cană piure de ananas
1 cană stafide
Cum se prepară prăjitura cu morcovi
Încinge cuptorul la 175 de grade Celsius. Unge cu ulei și tapetează cu făină o tavă de 20×30 cm
Într-un vas mediu amestecă făina, praful de copt, sarea și scorțișoara. Dă deoparte.
Într-un vas mare, amestecă ouăle, laptele bătut, uleiul, zahărul și esența de vanișie. Adaugă amestecul de făină și amestecă bine.
Într-un alt vas mediu, amestecă morcovii, cocosul, nucile, ananasul și stafidele.
Cu o lingură mare de lemn, pune amestecul de morcovi peste aluat și încorporează.
Toarnă toată compoziția în tava pregătită și coace la 175 de grade timp de o oră. Verifică din când în când cu o scobitoare.
Lasă să se răcească înainte de a mânca cel puțin 20 de minute.
Poți presăra zahăr pudră pe deaspura.
Citește și: