Sărbătorile de iarnă au un farmec aparte, nu doar din punct de vedere emoțional, religios sau comercial, ci, de cele mai multe ori, culinar. Mâncarea cu gust de acasă și băuturile cu mirosul dulce-înțepător al mirodeniilor dichisite fac ca sărbătorile de iarnă să fie cel mai așteptat moment din an pentru mulți dintre noi.
Ce-ar fi Crăciunul fără Moș Crăciun? Dar fără vin fiert? Acea licoare bahică, iubită de bărbați și femei din întreaga lume, consumată cu mare spor în târgurile de Crăciun de pretutindeni. “Glühwein”, cum îl numesc nemții sau austriecii, „mulled wine”, cum îi spun britanicii sau “vin fiert”, denumirea românească, este cea mai apreciată băutură de iarnă în întreaga lume.
Iată mai jos o rețetă delicioasă, cu care îi vei încălzi pe toți cei care îți vor călca pragul de sărbători:
Ingrediente
1 sticlă 750 ml vin rosu sau alb
3 linguri zahăr
3 mere mici
1 portocală
Condimente vin fiert
10 cuișoare
10 boabe piper negru
2 boabe nucsoară
3 boabe cardamom
1 steluță anason
1/2 linguriță coriandru
1 baton scorțișoară de 10 cm
Porții: 3 căni