Pe lângă efectul relaxant, băile de picioare aduc și numeroase beneficii organismului. Atunci când punem picioarele în apă fierbinte, fluxul de sânge crește, iar mușchii tensionați se destind.
Băile cu sare de mare calmează
Dacă ai stat toată ziua în picioare sau încălțată cu tocuri, o baie cu sare de mare este tot ce ai nevoie atunci când ajungi acasă. Pune două linguri de sare de mare într-un lighean cu apă caldă. Înmoaie picioarele 10-15 minute, timp în care le poți masa, îndepărtând în același timp și pielea moartă. La final, după ce ai uscat picioarele, nu uita să folosești o cremă hidratantă.
Băile cu castan și arnică tratează edemele
Băile cu eucalipt și mentă au efect relaxant
foto: Alex Loup
Pentru un efect relaxant asupra picioarelor poți încerca baia cu eucalipt și mentă. Adaugă 5 picături de ulei de eucalipt și 5 de ulei de mentă într-un lighean cu apă caldă. Înmoaie picioarele 15 minute, apoi ține-le pe o pernă, astfel încât să fie poziționate mai sus decât corpul.
Băile cu mușețel catifelează pielea
Baia cu mușețel hrănește și catifelează pielea picioarelor. Amestecă două linguri cu miere u o lingură de flori de mușețel într-un lighean cu apă caldă. Înmoaie picioarele în această apă timp de 15 minute, spală-le, șterge-le și apoi ține-le în șosete.
Băile cu salvie și stejar alungă mirosurile neplăcute
Dacă ții mult timp picioarele în pantofi închiși, e posibil să aibă un miros neplăcut, pentru că transpiră. Iar pentru a elimina mirosurile neplăcute poți încerca o baie cu salvie și stejar care se prepară astfel: toarnă cinci căni cu apă fierbinte într-un bol și adaugă o mână de frunze de salvie și scoarță de stejar. Așteaptă 10 minute, apoi filtrează și toarnă lichidul într-un lighean cu apă caldă. Înmoaie picioarele și odihnește-le în ligheanul umplut, timp de 15 minute.