Zemoase şi bine parfumate, portocalele sunt un adevărat elixir pentru organismul uman.
Nutriţioniştii spun că aceste citrice protejează împotriva cancerului, a bolilor de inimă şi reduc riscul răcelilor.
Suntem în plin sezon rece şi, dincolo de mirosul care aminteşte de venirea sărbătorilor, portocalele sunt nepreţuite prin beneficiile pe care le aduc sănătăţii. Nutriţioniştii recomandă includerea portocalelor în dieta zilnică.
Beneficiile pe care le oferă portocalele organismului:
Portocalele protejează împotriva cancerului
Potrivit experţilor, portocalele conţin substanţe fitochimice care ajută la lupta împotriva cancerului. Ele sunt un depozit de compuşi care ajută la combaterea cancerului, inclusiv a celui de piele, plămâni, cancerul de sân, al stomacului şi colonului.
Sucul din portocale previne afecţiunile renale
Sucul de portocale funcţionează minunat în ceea ce priveşte prevenirea tulburărilor legate de rinichi şi, de asemenea, ajută la prevenirea formării de pietre la rinichi. Cu toate acestea, medicii recomandă consumul moderat din cauza conţinutului ridicat de zahăr. Sucurile din fructe pot avea ca rezultat carii dentare, iar conţinutul de acid citric poate ataca smalţul.
Portocalele pot reduce colesterolul
Portocalele sunt bogate în fibre solubile şi joacă un rol vital în scăderea colesterolului, reducând astfel riscul de apariţie a problemelor de inimă provocate de nivelul ridicat de colesterol.
Au grijă de sănătatea inimii
Bogate în potasiu, un mineral electrolitic responsabil pentru sprijinirea funcţiei inimii, portocalele sporesc sănătatea inimii. Potrivit experţilor, un nivel scăzut de potasiu creşte riscul de a dezvolta un ritm cardiac anormal, cunoscut sub numele de aritmie.
Citește continuarea AICI