Am constatat că tot mai multe supermarketuri aduc fructe exotice printre care se numără şi fructul kaki sau Persimmon (fructul zeilor). Am văzut că acum este la un preţ acceptabil, până în 2 lei/bucata. Acest fruct poate fi consumat ca atare, uscat, pregătit la cuptor sau sub formă de gem.
Beneficiile fructului kaki trebuie cunoscute de fiecare, căci acest fruct reprezintă o alternativă excelentă pentru dulciurile nesănatoase şi totodată reprezintă un ingredient de nădejde al frumuseţii şi tinereţii.
Vă prezentăm proprietăţile uimitoare ale acestui fruct exotic şi vă recomandăm să-l consumaţi cu încredere, mai ales că este specific anotimpului în care ne aflăm.
Fructul kaki stimulează imunitatea organismului
Este bogat în vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina P şi vitamina C, sodiu, potasiu, magneziu, seleniu. Se recomandă a se consuma cu tot cu coajă deoarece este bogată în antioxidanţi.
Fructul kaki conţine o cantitate importantă de vitamina A, care îmbunătăţeşte vederea. Zeaxantina, un important carotenoid ajută la prevenirea bolilor oculare care apar odată cu înaintarea în vârstă.
Datorită conţinutului de potasiu(mai mare decât al unei banane), fructul protejează inima, controlând presiunea arterială.
Trebuie să mai spunem faptul că fructul kaki ne protejează şi împotriva cancerului.
Fructele sunt sărace în calorii (70 calorii/100g) şi au un conţinut scăzut de grăsimi. Constituie o sursă foarte bună de fibre dietetice. 100 g de fruct asigură 9.5% din aportul zilnic de fibre. Este o sursă foarte bună de vitamina C, un alt antioxidant puternic. Consumul regulat de alimente bogate în vitamina C ajută organismul să lupte împotriva agenţilor infecţioşi şi îl protejează împotriva radicalilor liberi.
Fructele conţin complexul vitaminic B (acidul folic, piridoxina, tiamina). Aceste vitamine au un rol important în numeroase funcţii metabolice din organism. Conţin, de asemenea, şi minerale, cum ar fi potasiu, mangan, cupru şi fosfor.
Toate proprietățile utile ale fructului kaki sunt fără număr. Kaki este recomandat pentru cei care suferă de varice şi sângerarea gingiilor. Fructul conține iod și este util în anumite maladii ale glandei tiroide.
Reprezintă un beneficiu şi în combaterea depresiei.
Fructoza și glucoza, care sunt în fructele kaki, nu vor permite melancoliei să învingă. Magneziu, la rândul său, va calma nervii și va oferi un somn sănătos.
Să nu uităm ce poate face şi în cosmetică.
Cu porii extinşi și o tendință la acnee, cosmeticienii recomandă să se aplice o mască dintr-un amestec de pulpă și gălbenuș de ou. Această mască ar trebui să fie ţinută timp de 10-15 minute, apoi să clătiţi faţa cu apă rece.
Contraindicații pentru utilizare sau pur și simplu daune:
Kaki este dăunător și periculos pentru persoanele cu diabet zaharat și oamenii care au probleme cu obstrucția intestinală.
Citește și: